Wat zijn supplementen?

Door   september 12, 2016

Supplementen zijn tegenwoordig erg populair. Zo zouden zij sporten effectiever maken en de gezondheid verbeteren. Er zijn vele onderzoeken gedaan naar deze middelen en het nut ervan. In dit artikel staan de theorieën en ideeën met betrekking tot supplementen. Met als doel die ene vraag te beantwoorden: wat is het nut van supplementen?

De werking van supplementen

Supplementen

Supplementen

Supplementen zijn middelen waarin verschillende ingrediënten in zijn verwerkt. Welke ingrediënten erin zitten hangt af van het doel ervan. Supplementen met eiwitten zorgen bijvoorbeeld voor een betere opbouw van spiermassa, en creatine zorgt op zijn beurt voor meer energie. Deze middelen zijn dus een soort boost voor het lichaam. Ze werken als een extra bron van bouwstoffen en voedingsstoffen.

Deze extra bron aan bouwstoffen is vaak nodig. Het lichaam kan in veel gevallen niet voldoende bouwstoffen uit het lichaam halen om én het lichaam te voeden én voor spieropbouw te zorgen. Door supplementen in te nemen heeft het lichaam genoeg bouwstoffen om de spiermassa op te bouwen.

Soorten supplementen

Er zijn veel soorten supplementen. Eén van de meest bekende soort zijn de eiwitsupplementen. Deze middelen zitten bomvol eiwitten. Dit zorgt ervoor dat het lichaam voldoende eiwitten heeft. Dat is tijdens het intensief bodybuilden, trainen of fitnessen altijd handig, want het lichaam heeft eiwitten nodig om meer spiermassa te kweken. Zonder deze middelen heeft het lichaam waarschijnlijk niet genoeg eiwitten, en kan het geen spiermassa opbouwen. Dat is natuurlijk erg zonde van al dat harde werken.

Verder is er ook het stofje creatine. Dit stofje zit onder andere in creatinesupplementen. Creatine zorgt voor energie. Het lichaam heeft die energie hard nodig, want anders kan er natuurlijk niet intensief gesport worden. Door deze middelen in te nemen heeft het lichaam genoeg energie om fanatiek bezig te zijn, en dus ook om relatief meer op te bouwen.

Supplementen zijn dus handig als het lichaam even niet genoeg bouwstoffen heeft. Door deze middelen in te nemen heeft het lichaam genoeg bouwstoffen, zo kan het fanatiek gaan bouwen aan een betere conditie en meer spiermassa. Met deze middelen wordt sporten dus veel effectiever.