Kipnuggets maken in je eigen keuken!

Door   november 7, 2016
kipnuggets maken

kipnuggets maken

Wil je zelf heerlijke kipnuggets maken? Bekijk dan hier leuke en handige tips om in je eigen keuken kipnuggets te maken! Heerlijk en lekker!

Kipnuggets zijn natuurlijk erg lekker! Jammer dat je er om moet bij een restaurant. Gelukkig kun je nu zelf kipnuggets maken in je eigen keuken! Met deze simpele en makkelijk trucs, maak je zelf goedkope en lekkere nuggets! Verder zijn deze kipnuggets tamelijk gezond, omdat we gebruik maken van gezonde ingrediënten. Het is dus ook zelfs mogelijk om gezonde kipnuggets te maken!

Kipnuggets maken in 3 stappen!

Kipnuggets maken lijkt moeilijk, maar dat is het helemaal niet! Je hebt slechts een paar ingrediënten in huis nodig, die stuk voor stuk gezond en goedkoop zijn. Verder is het ook niet moeilijk om de nuggets krokant en goed te krijgen. De volgende ingrediënten heb je nodig:

96030

  • Eieren, ongeveer 2 tot 3 stuks
  • Paneermeel, ongeveer 1 doosje
  • Kipfilet, ongeveer 200 gram
  • Pan, een koekenpan om in te bakken
  • Olijfolie, omdat olijfolie gezonder is

Het is aangeraden om olijfolie te nemen, omdat olijfolie gezonder is dan de meeste andere oliën. Verder kun je zelf bepalen hoeveel kipfilet je neemt.

De 3 stappen!

  1. Doe een ei en de paneermeel in een apart schaaltje. Snijd de kipfilet in stukjes, zo groot als een nugget.
  2. Dep een stukje kipfilet in het ei, zodat deze plakkerig en vochtig wordt. Doop dan het stukje kipfilet met het ei eraan in het bakje met paneermeel. Er zou een laagje paneermeel vast blijven plakken aan de kipfilet.
  3. Leg de kipfilet in de pan met olijfolie. Een paar minuten wachten, en klaar!

Het is dus duidelijk dat kipnuggets maken makkelijk en snel gaat! Dat is natuurlijk erg fijn, want kipnuggets zijn natuurlijk erg lekker!

Tips voor nog lekkerdere kipnuggets

Nadat ze in de pan hebben gelegen, hebben ze een heerlijk krokant laagje. De heerlijke nuggets zijn dus klaar, maar dat was nog niet alles! Er zijn natuurlijk nog veel leuke tips om deze heerlijke stukjes kip nog lekkerder te maken. Zo kun je lekkere chilisaus of mosterdsaus erbij doen. Verder kun je er ook een heerlijke salade bij doen, waardoor een echte koude maaltijd ontstaat. Verder zijn deze stukjes kip ook lekker bij gezonde snacks of bij lekker friet of een gezonde salade!