Gezonde snacks, gezond eten op z’n best!

Door   november 25, 2016

frietjesIedereen weet dat snacks dikmakend en slecht zijn. Door de slechte vetten en slechte toevoegingen vliegen de kilo’s eraan na een avondje snacken. Jammer genoeg zijn die bitterballen, kroketten en frikandellen nou juist zo lekker!

Gelukkig is het nu mogelijk om gezonde snacks te maken, waardoor ook snacken gezond en verantwoord kan! Met deze gezonde lekkernijen wordt je dus niet dik, en blijf je gezonder!

Gezonde snacks maken/frituren

Op het eerste gezicht zul je jezelf wel afvragen wat gezonde snacks zijn. Dit is ook vreemd, want vaak wordt er gezegd dat snacken sowieso ongezond is. Dit is echter niet waar, want datgene dat de snacks gezond maakt is het slechte vet dat erin zit. Door deze vetten niet meer te gebruiken, en te gaan frituren op gezonde wijze met gezond vet, kunnen de ongezonde lekkernijen zo omgetoverd worden in gezonde snacks!

Gezonde snacks maken

Gezonde snacks maken

Gezond snacken kan dus. Lees hier hoe het moet! Normaal gesproken frituur je in de frituurpan met normaal frituurvet. Dit normale frituurvet is vaak juist het probleem, omdat dit slechte vetten zijn, die je inneemt tijdens het eten. Je kunt nu makkelijk gezonde lekkernijen maken door dit slechte vet niet meer te gebruiken en plantaardige en biologische vetten te gaan gebruiken.

Het is verstandig om ook te gaan frituren in de keuken zelf in een pan. Zo kun je makkelijk frituren in zonnebloemolie of olijfolie. Deze vetten zijn gezonder en zitten vol met gezonde stoffen. Deze stoffen zijn beter voor het lichaam dan de slechte vetten.

Waarom zijn gezonde snacks beter voor het lichaam?

Vaak wordt gedacht dat de snacks zelf ongezond zijn, maar friet is helemaal niet ongezond. Het komt immers van aardappelen! Juist de manier waarop de friet wordt bereid is ongezond. Met deze tips kun je dus makkelijk de friet omtoveren tot een gezonde snacks, waardoor snacken niet alleen gezonder, maar ook verantwoordelijker wordt! Gezonde snacks maken kan dus echt!

Tip!: Lees meer over gezond avondeten, of een gezonde lunch.