Gezonde salade in een handomdraai!

Door   november 12, 2016

Gezonde saladeSalade is natuurlijk erg lekker, maar wat nog lekkerder is, is een gezonde salade! Een gezonde salade is super makkelijk om te maken en het is bovendien intens lekker.

Met deze heerlijke gezonde salades kan dus iedereen genieten van een heerlijke salade, zonder de slechte vetten en toevoegingen van een normale salade!

Zelf een gezonde salade maken

Wil je zelf een gezonde salade maken? Dan kan dat! Het is namelijk heel makkelijk om er zelf één te maken. Het enige dat je hoeft te doen, is een krop ijsbergsla kopen en dat maken tot slablaadjes. Daarna kun je zelf bepalen wat je erin doet. Er zijn natuurlijk standaard ingrediënten, zoals tomaat, komkommer of paprika, maar denk ook eens aan de meer exotische ingrediënten, zoals radijsjes, uien, aardappelen of olijven.

Verder kun je er ook lekkere (gezonde) sausjes aan toevoegen die je zelf kunt maken. Als eerste kun je een dressing maken van ei, olijfolie en kruiden. Het is ook mogelijk om gewoon losse olijfolie over de sla te doen, omdat olijfolie al lekker is van zichzelf. En natuurlijk is het ook mogelijk om de sla gewoon zonder sausjes te eten, want dat is natuurlijk ook al lekker.

Experimenteren met gezonde salades

Er bestaan veel verschillende varianten van gezonde salades. Zo kun je een heerlijke gezonde caesar salade maken, of kun je een vegetarische sla maken met allerlei lekkere groentes erin. De mogelijkheden zijn dus eindeloos! Wil je meer lekkere tips? Lees dan hier meer tips voor een gezond avondeten.