Gezonde koekjes, lekker verantwoord!

Door   augustus 3, 2016

Gezonde koekjes zijn lekker en gezond! Gezonde koekjes zijn lekker en gezond!

Op het eerste gezicht lijken koekjes helemaal niet gezond. Ze zitten meestal bomvol slechte vetten, suikers en kunstmatige toevoegingen. Toch is het mogelijk om gezonde koekjes te maken, want wie houdt nou niet van koekjes eten, op een verantwoorde manier?

Het is namelijk mogelijk om zelf gezonde koekjes te maken, of gezonde koekjes in de winkel te kopen. Deze koekjes bevatten allen gezonde ingrediënten, zoals graan en vezels. Verder bevatten ze geen suiker en geen slechte vetten. Zo wordt dit heerlijke tussendoortje ook nog eens lekker!

Gezonde koekjes, wat zit erin?

In ongezonde koekjes zitten veel suikers, zit veel boter en zitten slechte vetten. Deze voedingsstoffen zijn stuk voor stuk erg ongezond. Dit is jammer, want hierdoor wordt het koekjes ongezond gemaakt, terwijl het koekje zelf, het graan etc., helemaal niet zo ongezond is.

Gezonde koekjes worden gemaakt door alle slechte stoffen weg te laten en alle goede stoffen erin te doen. Zo wordt er bij gezonde koekjes alleen gezonde deeg gebruikt, dus met gezonde granen en melk. Dit deeg is al voldoende om het koekje te maken, hierdoor wordt een hartig koekje gemaakt, die erg gezond én lekker is.

Voor de liefhebbers voor meer zoete koekjes kan er ook een klein beetje rietsuiker worden toegevoegd, hoewel dit natuurlijk niet gezond is, is het wel gezonder dan normale suiker. Het beste is natuurlijk om geen suiker toe te voegen!

Niet zo lekker… of toch wel?

Deze hartige koekjes kunnen dan wel gezond zijn, maar als ze niet lekker zijn, waarom zou je ze dan nog eten? Simpel, omdat ze lekker te maken zijn. Er zijn veel manieren om deze koekjes lekker te maken. Een welbekende tip is zelf een sausje van bosvruchten te maken.

Rode vruchten maken de gezonde koekjes lekkerder!

Rode vruchten maken de gezonde koekjes lekkerder!

Dit sausje is zoet, maar wel gezond, en is daarom een perfecte combinatie met de gezonde koekjes. Heerlijk toch!

Iedereen kan dus genieten van een heerlijk tussendoortje, dat ook nog eens gezond is. Het is namelijk makkelijk om zelf gezonde koekjes te maken of te kopen. In deze koekjes zitten geen suiker, geen vetten en geen slechte andere stoffen. Zo wordt dit koekje pas echt gezond, en lekker, want lekker is ‘ie!

Tip: zelf gezonde koekjes maken? Kijk hier voor het recept!, tip: gezonde appeltaart of een heerlijke gezonde chocoladetaart, zelf caramel maken?, probeer ook (gezonde) bananenkoekjes!