Gezonde chocolademousse, smullen!

Door   september 13, 2016

ID-100212538

Het is altijd weer de vraag hoe er een lekker en gezond toetje op tafel gezet kan worden. Wat lekker is, is meestal niet gezond, dat is jammer, want het toetje is nou altijd juist zo lekker! Nu kan daar verandering in komen. Met de gezonde chocolademousse kan iedereen een heerlijk toetje maken, dat bovendien erg gezond is!

Gezonde chocolademousse zelf maken!

Normale chocolademousse is ongezond, want er zit veel suiker in. Daarnaast zitten er slechte vetten in, en zitten er veel kunstmatige toevoegingen, zoals smaakstoffen en kleurstoffen in. Door deze ingrediënten niet meer te gebruiken, is het wel erg makkelijk om zelf gezonde chocolademousse te maken!

Gezonde chocolademousse is lekker!

Gezonde chocolademousse is lekker!

Er zijn vele recepten te vinden voor chocolademousse (zoals deze). Deze recepten zijn wel goed, maar het probleem is, dat deze ongezond zijn! Toch kunnen deze recepten makkelijk gebruik worden. Deze recepten kunnen namelijk makkelijk omgezet worden in een recept voor gezonde chocolademousse.

Door de suiker weg te laten en de melkchocolade te vervangen door alleen pure chocolade (het liefst zo puur mogelijk) is de chocolademousse erg gezond, want er zitten immers geen slechte stoffen in!

Lekker maken, of versieren

Vele mensen zullen de ultieme pure smaak van de chocolademousse wel lekker vinden. Voor degene die deze smaak minder waarderen, zijn er tal van opties om toch te genieten van deze gezonde chocolademousse. Zo is het mogelijk om zelf sausjes te maken, en deze te serveren op de mousse.

Daarnaast is het ook mogelijk om rietsuiker te gebruiken. Deze suiker is gezonder dan normale suiker, maar alsnog is het uiteraard niet aangeraden om dit te gebruiken.

Een leuk idee is om zelf saus van bosvruchten te maken. Dit rode sausje is lekker zoet, maar wel gezond. Daarnaast ziet het er erg leuk uit bij de chocolademousse.

Het is dus heel makkelijk om gasten te verwennen met deze heerlijke chocolademousse, want hij is makkelijk te maken. Daarnaast is hij erg lekker, en is het mogelijk om hem mooi en lekker te versieren. Gezond snoepen kan dus echt!