Gezonde chocolade maken!

Door   oktober 11, 2016

Chocolade is altijd lastig om te eten, het is lekker, maar ook ongezond. Door alle suikers en vetten die erin zitten, worden deze heerlijke tussendoortjes buitengewoon ongezond. Dat is jammer, want chocolade is nou net zo lekker! Niet getreurd, gezonde chocolade maken is namelijk nu mogelijk in je eigen keuken!

Zelf gezonde chocolade maken

Gezonde chocolade maken

Gezonde chocolade maken

De chocolade die in de winkel ligt is altijd ongezond. Er zitten namelijk veel slechte stoffen in, en de vetten die erin zitten zijn echt dikmakend. Gelukkig kun je zelf gezonde chocolade maken, door gebruik te maken van bestaande recepten met nieuwe ingrediënten.

Hier staan veel recepten om zelf chocolade te maken. Deze recepten zijn echter gemaakt voor ongezonde chocolade. Het is aan jou de kunst om hier gezonde chocolade van te maken. Dat is niet moeilijk, want het enige dat je hoeft te doen is de suiker weg te laten!

Hierdoor ontstaat er een mengsel van puur cacao (wat gezond is), melk (wat ook gezond is) en boter (wat ook gezond kan zijn, als je de juiste gezonde boter uitkiest). Deze drie ingrediënten zorgen voor de chocolade, en dus ook voor de gezonde chocolade.

Zelf gezonde chocolade maken is dus niet moeilijk! En het leuke eraan is dat je er zelf nog leuke dingetjes bij kunt doen, zoals sausjes of andere accessoires. Er zijn echter wel mensen die de chocolade hierdoor te bitter vinden. Zij kunnen dan bij hoge uitzondering er een beetje rietsuiker bij doen. Hoewel het nooit aangeraden is om suiker te gebruiken, is rietsuiker beter dan de andere soorten suiker, dus in kleine mate is dat niet schadelijk voor het lichaam.

Tips, ideeën en recepten

Hoera! Je hebt je eigen gezonde chocolade gemaakt. Dat is leuk, maar het kan nog leuker. Namelijk door er leuke dingen mee te doen. Zo kun je de gezonde chocolade kleurtjes geven met natuurlijke kleurstoffen. Deze zijn niet schadelijk voor het lichaam, waardoor ze gerust gebruikt kunnen worden.

Daarnaast is het ook lekker om er een chocolademousse van te maken. Dit kun je doen door de chocolade met meer boter en melk te voorzien. De chocolade wordt dan direct een gezonde chocolademousse, wat heerlijk is als toetje.

Je kunt ook zelf leuke sausjes maken van fruit, zoals aardbeiensaus, bosvruchtensaus of sinaasappelsaus. Deze sausjes zijn gezond en lekker voor erbij!

Als laatste kun je er ook een heerlijke chocoladetaart van maken, een gezonde chocoladetaart nog wel! Deze taart is gezond, en heeft het beste van de gezonde chocolade in zich.

Wil jij dus ook gezonde chocolade maken! Dan kan dat, want het is makkelijk en goedkoop. Het is zelfs goedkoper dan zelf gewone chocolade maken, en daarbij is het veel gezonder. Twee vliegen in één klap dus!