Gezonde boterhammen, een gezonde lunch!

Door   september 28, 2016

ID-100165899

Boterhammen zijn de basis voor een gezonde lunch. Met een beetje gezond beleg kunnen boterhammen erg gezond zijn. Zo wordt er een lunch gemaakt vol met energie en gezonde voedingsstoffen. Verder leveren gezonde boterhammen veel vezels en voedingsstoffen.

Wat zijn gezonde boterhammen?

Gezonde boterhammen zijn te beleggen met alles!

Gezonde boterhammen zijn te beleggen met alles!

Boterhammen zijn uiterst geschikt voor een lekkere lunch, omdat er eindeloos te combineren valt met verschillende soorten beleg. Van ham tot kaas en kipfilet, op een boterham kan van alles gedaan worden! Doordat er veel beleg bestaat voor boterhammen, zijn boterhammen erg populair. Dit komt doordat vele mensen boterhammen lekker vinden.

Gezonde boterhammen zijn voornamelijk bruine boterhammen. Bruin brood is gezonder dan wit brood, omdat hier veel meer vezels inzitten. Vezels zijn goed voor het lichaam, omdat ze de darmen stimuleren om te werken. Ze trainen dus eigenlijk de darmen. Gezonde boterhammen zijn ook beter voor het lichaam, omdat er gezonde voedingsstoffen in zitten, zoals koolhydraten en andere voedingsstoffen.

Zelf gezonde boterhammen maken

Het is ook erg leuk om zelf gezonde boterhammen te maken, doordat er zoveel mogelijkheden zijn. Mensen die van vlees houden kunnen bijvoorbeeld hun boterham beleggen met vlees en mensen die meer houden van rauwkost, fruit en groente kunnen hun boterham beleggen met bijvoorbeeld tomaat, komkommer, sla of kaas. De mogelijkheden zijn dus eindeloos, en voor iedereen zit er wel iets bij dat geschikt is!

De lunch is een belangrijk moment, want de lunch zorgt altijd voor veel energie en voedingsstoffen. Door gezonde boterhammen te eten wordt deze energie makkelijk ingenomen, op die manier kan iedereen vol energie van de dag genieten!

Tips voor gezonde boterhammen

Het is ook erg leuk om nieuwe dingen uit te proberen, of een speciaal broodje te maken. Een leuke tip bijvoorbeeld is een kip baguette. Dit broodje bevat sla, tomaat, kaas en kipfilet. Dit belegd in een stuk stokbrood. Het resultaat is een heerlijk fris en gezond broodje. Ook is het natuurlijk erg lekker om zelf een sausje te maken, bijvoorbeeld van komkommer, en dit op het broodje te doen.

Kortom, er zijn veel mogelijkheden om gezonde boterhammen te maken. Zo kan iedereen genieten van een lekkere en gezonde lunch!