Gezonde appeltaart, verantwoord genieten!

Door   oktober 18, 2016

Een appeltaart is super lekker! Jammer genoeg zit er in de meeste appeltaarten veel suiker, vet en andere zoetstoffen. Dit bederft het genot van de taart, want al deze slechte stoffen zorgen voor overgewicht, een slechte gezondheid en een slecht gevoel. Gelukkig is het nu mogelijk om zelf een gezonde appeltaart te maken, waardoor snoepen weer gezond en verantwoord wordt!

De voordelen van een gezonde appeltaart

Gezonde appeltaart plaatje

Gezonde appeltaart, suikerloos

Naast dat een gezonde appeltaart beter is voor de gezondheid, is hij ook makkelijk te maken.

Het leuke ervan is, dat er uit veel bestaande recepten voor normale taarten al gezonde appeltaarten gemaakt kunnen worden door slechts enkele ingrediënten en handelingen aan te passen.

Zo zijn er al veel recepten voor normale appeltaarten waarmee het mogelijk is om makkelijk, goedkoop en snel een gezonde appeltaart te maken. Het is namelijk makkelijk om van één van de vele recepten de suiker en het vet weg te laten. Het is makkelijk om de suiker weg te laten, door er simpelweg geen suiker in te doen. Het vet weglaten is daarentegen wat lastiger.

Gelukkig is het wel mogelijk om dit vet weg te laten, namelijk door vetvrije boter te gebruiken. Normale boter zit vol vet, dat vet is niet alleen ongezond, maar het is ook totaal onnodig, want vet smaakt niet lekker en vet heeft geen toegevoegde waarde aan de gezondheid. Door vetvrije boter te gebruiken, bevat de gezonde appeltaart geen vet meer en wordt hij dus gezonder. Met deze tips is het dus makkelijk om de suiker en het vet weg te laten uit de taart, waardoor er een gezonde appeltaart ontstaat.

Extra tips voor een gezonde appeltaart

Een gezonde appeltaart is op zichzelf al erg lekker, maar het is nog lekkerder om er leuke (gezonde) dingetjes bij te serveren. Zo kan het lekker zijn om gezonde slagroom te maken, is het lekker om er fruit bij te eten of kan het lekker zijn om er rozijnen bij te doen. Een ander leuk idee om te doen is het maken van een gezonde perentaart. Hoewel dat iets moeilijker is, is het wel een leuk idee voor in de toekomst!

Meer gezonde tips

Naast deze gezonde taart, zijn er natuurlijk nog veel meer tips om gezonde dingen te maken. Zo bestaan er al veel verschillende gezonde recepten uitgevonden die ervoor zorgen dat iedereen makkelijk in zijn eigen keuken gezonde taarten, baksels of gerechten kan maken. Als eerste is er de gezonde chocoladetaart, deze chocoladetaart is gezond, omdat er geen slechte stoffen inzitten. Met deze taart is het dus mogelijk om gezond te snoepen. Verder zijn er ook de gezonde koekjes. Iedereen houdt van koekjes, dus het is fijn dat er ook gezonde koekjes bestaan. Gelukkig is dat nu mogelijk met deze tips en ideeën! Ook chocolade liefhebbers kunnen nu genieten van gezonde chocolade. Zij kunnen namelijk gezonde chocolade maken, door middel van deze leuke tips en ideeën!

Concluderend over gezond eten…

Gezond eten is dus belangrijk. Gezond eten zorgt voor minder overgewicht en voor een goede gezondheid. Hoewel deze gezonde appeltaart natuurlijk niet volledig verantwoord is om te eten, is de boodschap erachter wel duidelijk: eet gezond en wees creatief! Het is goed mogelijk om gezond eten te creëren in de keuken, zonder vreemde en dure ingrediënten aan te schaffen! Ondanks de vele ongezonde taarten, snoepjes en cakejes die in de winkel liggen, is het nu dus goed mogelijk om het heft in eigen hand te nemen en gezonde dingen te gaan maken in de keuken!