Gezond avondeten, lekker!

Door   december 12, 2016

Laat die friet of pizza staan! Het is namelijk uiterst belangrijk om gezond te avondeten! Door een gezonde maaltijd blijft het lichaam namelijk fit, gezond en in conditie! Door gezond en gevarieerd te eten kan iedereen zich dus weer lekker in zijn vel gaan voelen!

Gezond avondeten is fijn!

Het klinkt misschien erg ingewikkeld om gezond avond te eten, want er gaan veel verhalen voor dat het onmogelijk is om een gezond avondeten op tafel te zetten. Toch is dit mogelijk, want er bestaan tal van ingrediënten die erg gezond zijn! Verder zijn er veel recepten en gerechten die elke avond kunnen omtoveren in een gezond avondje eten!

Voorbeelden van gezond avondeten

Met deze ingrediënten is eindeloos te combineren! Zo kan dus iedereen makkelijk een gezond avondeten op tafel zetten!

Met deze ingrediënten is eindeloos te combineren! Zo kan dus iedereen makkelijk een gezond avondeten op tafel zetten!

Er zijn vele gerechten en diners die heel gezond zijn. Voorbeelden hiervan zijn lasagne, teriyaki, risotto, pasta’s, koude maaltijden en sla. Sla is vooral erg gezond, omdat er weinig vet en andere slechte voedingsstoffen in zitten. Naast deze gerechten, zijn er ook tal van ingrediënten die ideaal zijn voor een gezonde maaltijd. Voorbeelden hiervan zijn groente, fruit, pasta en rijst.Met deze ingrediënten is eindeloos te combineren! (tip: probeer ook Indische gerechten die smaken naar umami)Zo kan dus iedereen makkelijk een gezonde maaltijd op tafel zetten!

Is gezond avondeten lekker?

Soms vinden mensen het niet lekker om altijd gezond te eten, dit omdat ‘gezond eten’ vaak niet lekker is. Dit is een grote fabel, want gezond eten kan ook lekker zijn! Denk aan pasta met bijvoorbeeld (zelfgemaakte) tomatensaus. Dit is een simpel en lekker gerecht, dat toch erg gezond is! Het is dus niet zo dat al het gezonde eten ook direct minder lekker is. Door deze fabel eten veel mensen vaak niet gezond, simpelweg, omdat ze niet weten dat gezond eten ook lekker kan zijn.

Iedereen kan dus heerlijke en gezond eten. Gezond eten is namelijk vaak ook erg lekker. Denk aan heerlijke rijstgerechten, pastagerechten of lekkere groentesalades. Het is niet moeilijk om gezond te eten! Doordat vaak gedacht wordt dat gezond eten heel ingewikkeld en moeilijk is, eten veel mensen ongezond. Dit is helemaal niet nodig, want er zijn meer gezonde gerechten dan vaak gedacht wordt, en laten deze gezonde gerechten nou net ook lekker zijn!