Eetbare paddestoelen, heerlijk!

Door   januari 13, 2017

eetbare paddestoelenEetbare paddestoelen zijn super lekker om te eten, daarnaast hebben ze ook de heerlijke smaak van paddestoelen. Naast de normale champignons, kun je nu dus ook andere lekkere dingen proberen, zoals een cantharel, een truffel of een zwavelzwam. Al deze eetbare paddestoelen zijn goed te bereiden door ze bijvoorbeeld te verwerken in paddestoelensoep of in pasta’s, ovenschotels of wokgerechten. Daarnaast kun je deze ook doen in een standaard champignonsoep voor een extra smaak.

Eetbare paddestoelen gebruiken

De meeste van deze paddestoelen zijn de vinden in luxe restaurants, omdat ze vaak niet veel te vinden zijn. Zo zijn de cantharel en de truffel niet erg veel te vinden en zijn ze hierdoor ook zeldzaam te noemen. Ze zijn daarentegen wel lekker. Verder zijn er nog veel meer soorten paddestoelen, die je voor verschillende dingen kunt gebruiken. Op dit gebied zijn de mogelijkheden dus echt eindeloos! En natuurlijk kun je de eetbare paddestoelen ook combineren met ander voedsel, zoals vis, vlees of groente. Deze zwammen zijn ook heerlijk om in bijvoorbeeld een groentesoep te doen.

Zoals je ziet kun je veel maken met dit ingrediënt. Hiermee zijn paddestoelen zeker producten die je veel en op veel verschillende manieren kunt gebruiken in de keuken!