Gezonde chocoladetaart!

Door   januari 5, 2017

Een chocoladetaart is misschien niet het eerste waar je aan denkt als het om gezonde tussendoortjes gaat. Toch is het mogelijk om een ‘gezonde’ chocoladetaart te maken. Door weinig tot geen suiker te gebruiken en uitsluitend pure chocolade erin te doen, kan er makkelijk een heerlijke en gezonde chocoladetaart op tafel gezet worden. Wie wilt dat nou niet!

Echt? Een gezonde chocoladetaart?!

Een gezonde chocoladetaart bestaat echt!

Een gezonde chocoladetaart bestaat echt!

Het klinkt misschien gek in de oren als het gaat over een gezonde chocoladetaart. Veel mensen denken bij het woord ‘chocolade’ al aan ‘ongezond’. Dit is echter beslist niet waar, want de ingrediënten die de chocoladetaart vooral ongezond maken, zijn suiker en (vet) boter. Door deze ingrediënten niet te gebruiken, is het toch écht mogelijk om een heerlijke en gezonde chocoladetaart te maken!

Een gezonde chocoladetaart maken

Er zijn op internet talloze recepten te vinden voor chocoladetaarten. Dit recept bijvoorbeeld, is een uitstekend recept voor een heerlijke chocoladetaart. Echter, is deze niet gezond. Dit komt door de suiker en melkchocolade die toegevoegd wordt. Hoe kan dit recept omgetoverd worden in een gezond recept? Simpel, door alle melkchocolade te vervangen door pure chocolade (het liefst zo puur mogelijk, dat is het gezondst) en al het suiker weg te laten. Op die manier wordt er een taart gemaakt die én lekker én gezond is!

Is de chocoladetaart dan nog wel lekker? Oké, hij is gezond, maar wat heb je aan een gezonde taart, die niet lekker is? In veel gevallen zal iedereen heerlijk smullen van deze gezonde chocoladetaart, want het is gewoon een chocoladetaart, die meer smaakt naar pure chocolade, dan naar melkchocolade. Er zullen echter ook mensen zijn die niet gecharmeerd zijn van deze taart. Zij kunnen bijvoorbeeld (tóch) iets van suiker toevoegen. Het is dan het meest verstandig om rietsuiker toe te voegen, omdat rietsuiker  gezonder is dan normale suiker. Daarnaast kunnen zij er iets lekkers bij drinken, zoals een vers geperste sinaasappelsap, lekkere rode bosvruchten, of wat slagroom. De combinatie van deze twee producten zorgt er voor dat écht iedereen de gezonde chocoladetaart lekker vindt!

Vormen en maten

Tegenwoordig is het ook populair om cupcakes te maken van chocolade. Deze kunnen ook makkelijk gemaakt worden met bovenstaand recept door kleinere vormen te gebruiken. Daarnaast is het ook mogelijk om chocoladetaarten te maken van veel verschillende vormen. Zo kun je voor elke gelegenheid (koffietijd, lunch, diner, tussendoortje) een geschikte gezonde chocoladetaart maken.

Dit recept bewijst maar weer dat lekker en gezond goed samen gaat. Met deze gezonde chocoladetaart zal iedereen smullen van het lekkere van de taart en het gezonde van de pure chocolade. Erg verantwoord dus!

– Leuke tips om een chocoladetaart nóg lekkerder en nóg gezonder te maken: Gebruik rietsuiker in plaats van normaal suiker. Rietsuiker is veel gezonder dan gewone suiker. Uiteraard is het natuurlijk het beste om helemaal geen suiker te gebruiken!

– Serveer de chocoladetaart met zelfgemaakte saus van rode bosvruchten. Dit maakt de smaak nog intenser. Bovendien is deze saus ook erg gezond!

– Een gezonde chocoladetaart is heerlijk in combinatie met fruit. Alle combinaties zijn mogelijk, en stuk voor stuk zijn ze erg lekker!

– Maak de gezonde chocoladetaart in verschillende vormen, zoals een gezonde chocoladecake, gezonde cupcakes, gezonde chocolade cupcakes, of een gezonde verjaardagstaart.

– Je kunt de taart ook leuk versieren met glazuur of smarties. Als je de taart te bitter vindt, kun je iets van suiker toevoegen, maar niet teveel!

– Bekijk ook dit recept voor gezonde koekjes!, of deze gezonde appeltaart, of zelf caramel maken, of chocolade toetjes maken? Aardbeientaart maken?, bananentaart recept

Een gezonde chocoladetaart met aardbeien is heerlijk!

Een gezonde chocoladetaart met aardbeien is heerlijk!

Een gezonde chocoladetaart is heerlijk met fruit!

Een gezonde chocoladetaart is heerlijk met fruit!