Chocolade maken!

Door   december 15, 2016

Ben je ook zo’n fan van chocolade! Maak dan nu zelf pure chocolade! Het voordeel is dat chocolade maken niet moeilijk is. Het is tevens goedkoop en snel te doen, waardoor chocolade maken nog nooit zo lekker en makkelijk was!

Chocolade maken in 3 stappen

chocolade makenAls eerste heb je nodig:

  • Cacaopoeder
  • Boter
  • Water

Om de chocolade te maken:

  1. Doe de cacaopoeder en boter bij elkaar. Meng het goed!
  2. Doe het bij het water.
  3. Laat het staan totdat er een stroperige massa ontstaat. De chocolade even in de koelkast af laten koelen, en klaar!

Zoals je ziet is het heel makkelijk. Nadat je het gemaakt hebt, zul je het even in de koelkast moeten zetten om af te laten koelen. Dit kan heel makkelijk, want het duurt niet lang (gemiddeld een nacht). De volgende dag zou het hard moeten zijn en heb je pure chocolade. Dit is dus echt puur, het smaakt dus bitter.

Mocht je toch liever iets zoetere chocolade hebben, dan kun je bij de boter en het cacaopoeder ook nog suiker doen, maar dan wordt het wel ongezonder, dus pure chocolade is gezonder!

Tips voor de chocolade!

Nu begint het echte werk pas, want nu kun je de zelfgemaakt chocolade lekker opeten. Zoals je ziet is chocolade maken helemaal niet zo moeilijk! En het is ook goedkoop, want cacaopoeder is niet duur in de winkel, en suiker en boter ook niet. Verder kost het ongeveer 15 minuten om te maken. Het is dus absoluut niet tijdrovend. Chocolade maken is dus veel goedkoper en leuker dan het in de winkel kopen, en misschien zelfs ook nog lekkerder ook!