Chocolade koekjes maken!

Door   september 21, 2016

Chocolade koekjes zijn al sinds dag en dauw super populair onder de mensen. Dat is niet gek, want deze koekjes zijn super lekker! Daarnaast zijn ze ook nog niet eens zo ongezond. De chocolade chip koekjes kunnen gemaakt worden met biologische en gezonde tarwe, en de chocolade die gebruikt kan worden kan pure chocolade zijn.

Het is dus nu niet meer nodig om huiverig te zijn tijdens het maken van chocolade koekjes, want je kan er makkelijk gezond en lekker mee genieten!

Zelf (gezonde) chocolade koekjes maken

Chocolade koekjes

Chocolade koekjes

Op internet staan veel recepten om chocolade koekjes te maken. Als eerste is er natuurlijk het recept nodig, dat gebruikt kan worden tijdens het bakken en het bereiden van de koekjes. Daarnaast zijn er nog andere lekkere ingrediënten nodig die de chocolade koekjes afmaken en lekker maken!

1. Normale chocolade koekjes maken: zoek de ingrediënten van het recept op en volg de stappen. Doe het beslag in de oven, en wachten maar! Na een poosje zullen de heerlijke chocolade koekjes klaar zijn.

2. Gezonde chocolade koekjes maken: volg ook de stappen van het recept, maar verander iets aan de ingrediënten. Vervang het normale beslag bijvoorbeeld door volkoren of biologische tarwe, en vervang de chocolade door pure chocolade (het liefst zo puur mogelijk). Door deze twee simpele stappen kunnen er toch heerlijke gezonde chocolade koekjes op tafel worden gezet!

Het zelf maken ervan is dus moeilijk. Het kan op het begin wel even oefenen zijn, maar alle recepten kosten tijd om aan te wennen en te weten te komen in welke verhouding de ingrediënten gebruikt moeten worden.

Chocolade koekjes maken!

Chocolade koekjes maken!

Voordelen van zelf chocoladekoekjes maken:

– Het is leuk om te doen.
– Natuurlijk is het is relatief goedkoper.
– Het is makkelijk te doen.
– De koekjes zijn snel klaar
– Je kunt makkelijk gezonde chocolade koekjes maken

De ingrediënten zijn samen relatief goedkoper dan de kant-en-klare chocolade koekjes die in de winkel liggen.

Chocolade koekjes versieren en lekker maken!

Nadat de koekjes klaar zijn, is het natuurlijk erg leuk om ze te versieren en mooi te maken. Daarnaast is het ook lekker om er een sausje bij te maken. Als je de koekjes bijvoorbeeld eet als dessert, dan kan het lekker zijn om er een zelf gemaakt sausje bij te eten. Dat is niet alleen lekker, maar het ziet er ook leuk uit.

chocolade koekjes versieren

Chocolade koekjes versieren

Om zelf een sausje van fruit te maken, kun je bijvoorbeeld rode bosvruchten nemen en deze in een blender malen tot een sausje. Het is misschien nodig om er een beetje water bij te doen als het sausje te dik is. Ditzelfde kan toegepast worden op veel andere soorten fruit, zoals sinaasappel, kiwi of banaan. Zo kun je makkelijk en snel een heerlijke gezonde saus maken.

Het kan ook leuk zijn om de chocolade koekjes te versieren met allerlei accessoires. Zoals op het plaatje te zien is, is het leuk om de koekjes te versieren met een bepaald thema. Zo is het leuk om er echte spook koekjes van te maken tijdens halloween. Het kan ook leuk zijn om er paas koekjes van te maken tijdens pasen, of sinterklaas koekjes tijdens sinterklaas.

Om dit te doen kun je bijvoorbeeld glazuur of marsepein kopen in de winkel. Daarnaast kunnen andere leuke accessoires, zoals eetbaar papier of snoepjes de koekjes echt afmaken.

Concluderend

Het is dus makkelijk, leuk en goedkoop om zelf chocolade koekjes te maken. Zo kun je gezellig een middagje chocolade koekjes maken met het gezin of met je partner. Verder is chocolade koekjes maken en versieren een leuk idee tijdens een (kinder)feestje. Op die manier wordt iedere middag succesvol én lekker!

Extra tips….

Het kan ook leuk zijn om nieuwe dingen uit te proberen. Zo kun bijvoorbeeld harde stukjes fruit bij het beslag doen, zodat de koekjes een extra (gezonde) touch krijgen. Het kan ook leuk zijn om zelf een chocolademousse te maken, waardoor er een echt chocolade dessert ontstaat! Een andere leuk tip is, het maken van een gezonde chocoladetaart.