Cheesecake recept, makkelijk, goedkoop en snel!

Door   december 1, 2016

cheesecakeHoud jij ook zo van een heerlijke cheesecake? Dan kun je nu je geluk niet op, want met dit makkelijk cheesecake recept kun je makkelijk en goedkoop in je eigen keuken een heerlijke cheesecake maken. Het grote voordeel van deze taart, is dat hij goedkoop en redelijk gezond is.

Zo kun je op een goedkope wijze toch genieten van een heerlijke taart die niet eens zo ongezond is. Je moet het natuurlijk niet te vaak eten, maar op zijn tijd is het natuurlijk helemaal niet slecht!

Cheesecake recept

cheesecake recept

cheesecake recept

Voor dit cheesecake recept heb je een standaard recept voor een taart nodig, zoals deze, dit recept kun je makkelijk aanpassen aan het recept voor een cheesecake. Dit kun je makkelijk doen door extra ingrediënten in huis te halen: kaas en melk. Met deze ingrediënten kun je de bovenlaag, de cheese laag, van de taart maken. Doe dit door de kaas te pureren en met de melk te blenderen, zodat er een vloeistof ontstaat. Deze vloeistof zal ongeveer even dik zijn als stroop. In de oven zal het gaan stollen, waardoor het wel blijft zitten.

Hierna dien je het beslag voor de taart te maken. Dit kun je makkelijk doen door de boter, melk, meel en eieren bij elkaar te doen en te mixen. Zorg wel dat je het in de juiste verhouding erin doet, want anders wordt het beslag te vloeibaar of te zacht. Als je het beslag eenmaal hebt en als er geen klontjes meer in zitten, dan moet je het goed roeren, zodat er deeg ontstaat. Dit deeg moet je nog even kneden, zodat het makkelijk te gebruiken is.

Pak een taartvorm en doe verspreidt het deeg over de randen, zodat de taart een gat in het midden krijgt, daarin gaat namelijk de kaas. Als je de randen van de vorm gedaan hebt, kun je het mengsel van kaas en melk erin doen. Je zult zien dat het al echt lijkt op een cheesecake. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de taart in de oven te zetten. Hierbij is het belangrijk om de juiste temperatuur, 180 granden Celsius, in te voeren. Je zult ongeveer 60 minuten nodig hebben om de taart klaar te hebben. Daarna kun je hem nog even laten rusten, ongeveer 4 uur, in de koelkast. Daarna kun je hem heerlijk opeten!

Tips voor een cheesecake

Je kunt het cheesecake recept natuurlijk nog uitbreiden met nog meer dingen. Zo kun je er een speciale soort fruit in doen, zoals aardbeien of bosbessen. Dit kun je doen door een sausje van het fruit op de bovenkant te doen. Dit geeft een heerlijke smaak mee. Verder kun je ook heerlijke stukjes chocolade doen in de taart, waardoor het een chocolade cheesecake wordt. Het cheesecake recept is tevens geschikt voor bijvoorbeeld een taart met sinaasappel, banaan, koekjes, chocolade, aardbeien, bosbessen, bosvruchten, frambozen en kiwi. Hierdoor kun je werkelijk heel veel verschillende combinaties doen. En het goede nieuws ervan is, dat de taart met dit fruit alleen maar gezonder wordt!

Probeer ook: aardbeientaart, chocoladetaart