Caramel maken (zelf, in je eigen keuken)!

Door   oktober 24, 2016

Caramel Sauce02Caramel maken is erg leuk en lekker! En misschien vind je het nog wel lekkerder als je weet dat je het zelf kunt maken! Vaak hoor je verhalen over hoe moeilijk en onmogelijk het is om zelf caramel te maken in je eigen keuken. Niks is minder waar: caramel maken is juist makkelijk. En doordat het makkelijk is, wordt het ook nog leuk.

Bovendien is het zelf maken van caramel goedkoop en gaat het snel, waardoor je al binnen enkele momenten kunt genieten van je eigen heerlijke caramelsaus, carameltaart of caramelijs!

Caramel maken in 3 stappen!

Zo simpel is het, je kunt al zelf caramel maken in 3 stappen!

Caramel maken, kristalsuiker

Kristalsuiker

1. Caramel is eigenlijk gesmolten kristalsuiker. Om caramel te maken heb je dus kristalsuiker nodig. Hoeveel suiker je moet gebruiken hangt af van de hoeveelheid caramel die je wilt maken.
2. Doe de suiker in een pan, en doe er een beetje water bij. Zorg ervoor dat de brij wel vloeibaar wordt, dus dat het suiker niet aanbrandt aan de pan, want aangekoekt suiker is altijd lastig schoon te maken.

3. Na een tijdje koken wordt de suiker vanzelf vloeibaar en bruin. Zorg ervoor dat het een soort stroopachtige gelei wordt. Mocht de caramel op het begin nog niet stroperig genoeg zijn, dan kun je een beetje

Caramel maken is leuk!

Caramel in de maak

water erbij toen totdat hij de goede structuur heeft.

De caramel is klaar! Caramel maken is zoals je ziet erg makkelijk. Maar nu beging te pret pas, want nu kun je er allerlei leuke dingen mee doen! Tips: dit stappenplan geldt voor een standaard caramel. Wil je iets anders proberen, dan kun je tussentijds een beetje melk toevoegen, om het wat romiger te maken. Hiermee kun je zelf de smaak bepalen, want de zoetige smaak van suiker verdwijnt.

Spelen met caramel!

Caramel maken is leuk!

De caramel is klaar!

Caramel kun je werkelijk overal voor gebruiken, voor chocoladetaarten, caramelsausjes, caramelblokjes of caramelijs, alles kan met caramel! Daarom is deze lekkernij ook zo leuk om te maken! Als eerste kun je zelf caramelijs maken. Dit ijs is heerlijk! Het kan trouwens ook lekker als caramelsausje bij de chocoladetaart!

Als tweede kun je ook een carameltaart maken. Deze taart is heerlijk, en vooral in combinatie met een chocoladetaart is hij super lekker! Zoals je ziet kun je makkelijk caramel maken. Dat is fijn natuurlijk, want caramel kun je overal voor gebruiken! deze lekkernij maken is dus handig, makkelijk, snel en super leuk!

Tip: wil je caramel maken met andere soorten suiker? Bekijk hier welke soorten suiker er zijn!