Bananencake recept

Door   januari 20, 2017

Wist je al dat een bananencake een gezond en lekker tussendoortje is? Gelukkig kun je hem nu zelf maken met dit bananencake recept. Hierdoor kun je makkelijk in je eigen keuken een heerlijke cake maken, die tevens gezond, lekker en goedkoop is!

Bananencake recept

bananencake receptVeel recepten voor een bananencake maken een ongezonde variant, maar wij willen natuurlijk een gezonde variant. Het is daarom belangrijk om de suiker weg te laten. Hierdoor zal de cake niet veel minder zoet smaken, omdat de banaan van zichzelf ook al een zoete smaak heeft.

Daarnaast is een hartige cake natuurlijk ook lekker en de smaak van banaan blijft altijd wel terugkomen. Met dit bananencake recept kun je bijvoorbeeld een standaard bananencake maken. Dit is een goede basis voor een gezonde bananencake.

De cake gezond maken

Nu je alle ingrediënten in huis hebt, kun je beginnen met maken. Tijdens het proces hoef je alleen maar de suiker weg te laten om de cake gezond te maken. Je bespaart met deze gezonde bananencake dus eigenlijk alleen maar geld. Bovendien is dit bananencake recept makkelijk te maken, waardoor je nooit lang in de keuken hoeft te staan. Meestal hoef je maar ongeveer 20 minuten de cake voor te bereiden en de rest van de tijd zit hij in de oven. Het kost dus helemaal niet zo veel tijd om een cake te maken!

Met dit bananencake recept kun je ook andere leuke dingen doen. Zo kun je lekkere stukjes chocolade toevoegen aan het beslag, of kun je lekkere stukjes fruit erbij doen. Daarnaast zijn er nog veel meer tips en baksels te vinden met banaan erin. Dus als je echt van bananen houdt, dan hoef je voorlopig nog niet de keuken uit te gaan!

En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat deze cake is en dat hij niet veel calorieën bevat. Hierdoor kun je gerust lekker snoepen van de cake!