Aardbeientaart maken!

Door   november 19, 2016

aardbeientaartEen aardbeientaart is natuurlijk super lekker! Jammer genoeg zijn ze in de winkel best duur. Gelukkig is het nu mogelijk om zelf een aardbeientaart te maken, die alleen maar natuurlijke ingrediënten bevat en die bovendien veel goedkoper wordt. Hierdoor wordt deze taart dus des te lekkerder! Verder kun je deze taart ook omtoveren in een gezonde taart, waardoor ervan snoepen verantwoord is!

Aardbeientaart maken

Een aardbeientaart is niet moeilijk! Als eerste heb je de goede ingrediënten nodig. Dit zijn: boter, melk, bloem, aardbeien, suiker en eieren. Zoals je ziet zijn dit ingrediënten die vaak goed te vinden zijn in in de winkel en daarbij ook goedkoop zijn.

aardbeientaart makenNadat je de ingrediënten gehaald hebt, kun je beginnen met het maken van de taart. Hiervoor moet je als eerste het deeg maken. Doe dit door eieren, bloem en melk bij elkaar te doen. Blijf dan kloppen totdat er deeg ontstaat met een mooie structuur. Daarna is het nodig om deze deeg in een taartvorm te doen, zorgt dat er een gat openblijft voor de aardbeien.

Een aardbeientaart is natuurlijk niet compleet zonder aardbeien. Zorg er daarom voor dat de aardbeien gewassen en gesneden zijn, zodat ze in de taart passen.

Voeg daarna de aardbeien toe, zodat de taart lekker veel aardbeien heeft. Zet dan de taart in de oven en wacht totdat hij gaar is.

Tips voor een aardbeientaart

Je hebt nu een heerlijke taart gemaakt. Nu is het de beurt aan het versieren! Je kunt de taart op veel verschillende manieren versieren. Zo kun je de aardbeien voorzien van een randje suiker, of kun je er een blaadje munt opleggen, zodat de taart een tweede kleur krijgt. Je kunt verder ook iets lekkers bij eten, zoals caramel (zelf caramel maken), of chocolade. Je kunt dus veel verschillende manieren verzinnen om de taart leuk te versieren, zodat er een perfecte aardbeientaart uitkomt!

Gezonde aardbeientaart

Wil je de taart gezond maken? Dan kun je een gezonde aardbeientaart maken. Dit kun je doen door er geen suiker in te doen. De taart zal dan zelf minder zoet zijn, maar dat is op zich geen groot probleem. Je kunt er dan andere dingen bij eten die wel gezond zijn, zodat de taart toch nog lekker smaakt!

Wil je nog meer gezonde taarten maken? Gezonde chocoladetaartgezonde appeltaartgezonde koekjes, cheesecake recept!

Geniet van je heerlijke gezonde aardbeientaart!